Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.23. 09:56

Zöld Nyíl - Cél előtt

Úgy hozta a sors, hogy Diósgyőrből kellett a belvárosba buszoznom. Mint megrögzött volánforgató átélhettem, amit a tömegközlekedők hónapok óta kényszerűen elviselnek.<strong> Szántó Rita jegyzete.</strong>

Úgy hozta a sors, hogy Diósgyőrből kellett a belvárosba buszoznom. Mint megrögzött volánforgató átélhettem, amit a tömegközlekedők hónapok óta kényszerűen elviselnek. Szántó Rita jegyzete.

A Lorántffy utca környékén először a jegyeladó helyet kellett felkutatnom, majd némi kérdezősködés után azt is megtudtam, merre találhatók a megállók. A csuklós kilométerenként legalább háromszor kanyargott oda-vissza. Pilótánk jó hangulatát aligha zavarta a meleg és a zsúfoltság. Egy hölgy meg is kérdezte a nagy tekergésben, hogy merre is tartunk. A válasz: merre szeretné? Végül mindannyiunkat útba igazított, csak a szokásos menetidő nőtt a duplájára.

S mindez a Zöld Nyílnak, a villamos pálya uniós rekonstrukciójának köszönhetően. Annak a projektnek, amelynek a végéhez közelítünk. Akár arról is írhatnék, hogy máig sem egyértelmű mindannyiunknak a fejlesztés minden részlete. Sokan nehezen emésztik meg, hogy nem észak-dél irányban épült meg a hálózat, vagy éppen miért kell a régit meghosszabbítani. Ám, ha a teljes vonal megújul és az új villamosok csörömpölnek, csengetnek a városon át, talán az ellenlábasok is megbékélnek.

A Zöld Nyíl – úgy tűnik – hamarosan célt ér.

Szántó Rita

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!