Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.22. 11:25

A Széchenyi 56 Emlékbizottság kérte a Földes névváltoztatását

Miskolc - A Miskolci Önkormányzatot a Széchenyi 56 Emlékbizottság kereste meg azzal a kéréssel, hogy a Földes Ferenc Gimnázium nevét változtassuk Miskolci Széchenyi István Gimnáziumra.

Miskolc - A Miskolci Önkormányzatot a Széchenyi 56 Emlékbizottság kereste meg azzal a kéréssel, hogy a Földes Ferenc Gimnázium nevét változtassuk Miskolci Széchenyi István Gimnáziumra. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a Széchenyi 56 Emlékbizottság érveit megfontolandónak tartotta és tartja, mint ahogy azt is elengedhetetlennek gondolja, hogy a névváltoztatást ellenzők véleményét is kikérje, az ebben a körben megfogalmazott érveket is megismerje. Most éppen azokat a napokat éljük, amikor a helyi nyilvánosságban ezek az érvek és gondolatok pro és kontra megfogalmazódnak.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere csak ennek a közös diskurzusnak a lezárulta után tartja elképzelhetőnek és kívánatosnak a nagy múltú miskolci intézmény esetleges névváltoztatásnak a napirendre tűzését.

M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal


Földes-ügy - Előzmények:

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!