Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.26. 13:58

Asztaltársaság a tokaji borért

Tokaj - Tizenegy pincészet fogott össze Tokaj hírnevének öregbítéséért.

Tokaj - Tizenegy pincészet fogott össze Tokaj hírnevének öregbítéséért.Tizenegy tokaji pincészet összefogásával jött létre a Tokaji Borászok Asztaltársasága.

Elég sok borászszervezet működik Tokaj-hegyalján és úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy a Tokajban élő fiatal borászok is összefogjanak – mondja Balassa István, a szervezet elnöke. Korábban többször dolgoztam együtt Szilágyi Laci borász barátommal és azt tapasztaltuk, hogy közösen sokkal eredményesebben tudunk szerepelni. Tokaj egy rendkívül gazdag múlttal rendelkező város, de a borászati értékeit az utóbbi időben nem tudja kellő súllyal megjeleníteni. Ezért fogtunk össze tizenegyen, hogy olyan rendezvényeket szervezzünk, amely színesíti egyrészt a város kulturális életét, másrészt pedig az idegenforgalomra is pezsdítő hatással van. Nagyon sok tehetséges fiatal borász él Tokajban és úgy gondoljuk, együtt sokkal hatékonyabban tudunk működni és olyan rejtett értékeit mutathatjuk meg a városnak, amely méltán emelheti a település hírnevét. A társaság nyitott, nem zárkózunk el további tagok felvételétől sem, de azért vannak olyan szabályok, amelyeknek meg kell felelni, példának okáért vagy Tokajban kell lakni, vagy a városban kell szőlőterülettel rendelkezni.

A Tokaji Borászok Asztaltársasága tavasszal már megmutatta magát a tokaji borfesztivál alkalmából, most pedig október elsején egy közös borkörúttal mutatkoznak be a Tokajban megrendezendő Tokaj-hegyalja Szüreti Napokon.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!