Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.27. 11:30

Egész héten marad a nyugodt, őszi idő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Kedden túlnyomórészt derül lesz az ég, csak jelentéktelen és kis körzeteket érintő felhősödések fordulhatnak elő. Eső nem esik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Kedden túlnyomórészt derül lesz az ég, csak jelentéktelen és kis körzeteket érintő felhősödések fordulhatnak elő. Eső nem esik. Hajnalonként lenge ködfoltok alakulnak ki. Egész nap gyenge, változó irányú marad a légmozgás. A jellemző hőmérséklet: délutánonként 25, reggelenként 12 fok körül alakul.

Előreláthatólag október 7-ig marad a kellemesen meleg, száraz, „vénasszonyok nyara” időszak. Felhősebb időszakok előfordulnak helyenként, de csapadék nem várható. A hajnalok hűvös, párás időt hoznak.

 

Közlekedési meteorológia

A hajnali és reggeli órákban közlekedők váratlan ködfoltokkal találkozhatnak. Ilyenkor néhány másodperc alatt jelentősen csökken a látástávolság, ami óvatlan vezetés esetén balesethez vezethet!

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: Továbbra sem várható jelentős változás, illetve fronthatás. Kellemes, kora őszi időben sok napsütésben lesz részünk. Az ilyen légköri helyzet kifejezetten kedvező élettani szempontból. A napsugárzás hatására jókedvre derülünk és a káros hatásai is mérséklődtek már, így a napozás is kevesebb veszéllyel jár. A hajnali minimum és a délutáni maximum hőmérsékletek közötti nagyobb hőingadozás azonban könnyen vezethet megfázáshoz. Mindenképp a réteges öltözködés ajánlott, reggel ne spóroljunk a pulóverrel, kiskabáttal azért, hogy délután ne kelljen vele bajlódni!

Forrás: www.eumet.hu

 

Várható időjárás megyénk városaiban

MISKOLC     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!