Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.20. 11:17

Görgey Artúr utca: Kígyóznak a csuklósok

Miskolc - Immár ötödik esztendeje épül-épülget Miskolcon a Görgey Artúr utca hat szám alatti ház.

Miskolc - Immár ötödik esztendeje épül-épülget Miskolcon a Görgey Artúr utca hat szám alatti ház. Idáig menetrendszerűen változtak a kivitelezők végül is a MIK saját erőből csak befejezi az impozánsnak tetsző házat. A beruházás idején csupán egy következetesen makacs állandóságot tapasztalhattunk. Hiába változtak a kivitelezők az építkezés idején mindvégig kora reggeltől késő estig lezárják a körforgalom előtti forgalmas sávot. Időnként még sebességkorlátozó táblákkal is bonyolítják a forgalmat. Aminek az a következménye, hogy a barikád előtt teljes gázzal próbálnak kitörni a külső sávba szorult autósok. Ráadásul a csuklós buszok kígyóként tekeregnek a körfogalom előtti szakaszon.

A házat már beszínezték, sok minden már nem indokolja a forgalmas közterület foglalását. Meddig tart az engedélyük? – kérdeztük Lévai Istvánt, a városháza forgalomszervezésének felelősét.

- Az engedélyük időtartamát most felülvizsgáljuk. Szerintem is már kevésbé indokolt, hogy teljes munkaidőben ott parkoljanak a kivitelezők járművei. Elegendő lenne, ha csak a rakodás pakolás idejére állnák el a sávot. Egyébként, mint mindenki, ők is fizetik a közterület használati díjat. Ennek mértékét most nem tudom megmondani. Remélhetően még a héten felszámoljuk ezt az állapotot és újra járhatóvá tesszük a Görgey Artúr utcát teljes sávszélességben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!