Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.14. 17:57

Kóstolástól a dűlőtúráig

Mád - Huszonegyedik alkalommal rendezik meg Mádon a szüreti napokat.

Mád - Huszonegyedik alkalommal rendezik meg Mádon a szüreti napokat.

A szeptember 23-24-én megrendezendő XXI. Szüreti Napok sajtótájékoztatóját tartották meg szerdán Mádon a Mádi Udvarházban, amely maga is a kétnapos fesztivál egyik helyszíne lesz.

Mád jövője

– Megújuló tartalom jellemzi majd az idei fesztivált – mondta Tatárka József, Mád polgármestere. – Mád jövője a szőlészeten és borászaton fog alapulni. Ennek jegyében kellő tisztelettel és alázattal mutatjuk meg a hozzánk látogatóknak azokat a kincseket, amelyet a borvidék kínál.

Tatárka József elmondta, a programot úgy alakították ki, hogy abban minden korosztály megtalálhassa az őket érdeklő rendezvényeket. A főutcán kialakítandó Furmint Korzón egyebek mellett három kézműves szakma is képviselteti majd magát.

Kóstolás és kirándulás

– A szüreti napokon lesz majd borverseny is, de egy kicsit eltérően a megszokottól – mondta id. Szepsy István borász. – A természeti értékeket nem lehet sorrendbe állítani, azt kell inkább megmutatni, ki hol tart jelenleg. A zsűriben a szakma mellett a civil fogyasztók is képviseltetik magukat.

Id. Szepsy István még elmondta, számos mádi pince kínál majd a jövő hétvégén kóstolási lehetőségeket a településre látogatóknak és idén lehetőség lesz kirándulás keretében három neves mádi dűlőt is meglátogatni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!