Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.18. 14:05

Mi épül a zöld háromszögbe?

Miskolc - A városház téri parkoló és a Petőfi utca közötti zöld területen építkeznek. Mi épül oda?

Miskolc - A városház téri parkoló és a Petőfi utca közötti zöld területen építkeznek. Mi épül oda?Betonlapok, útfelbontás – csaknem egy hete ez a látvány fogadja az arra közlekedőket. Próbáltuk már korábban is kideríteni, mi épülhet oda, de pontos választ nem kaptunk, annyit sikerült kideríteni, a munkálatoknak köze van a déli tehermentesítő meghosszabbításához. Tegnap az is kiderült, hogy pontosan mi köze is van hozzá.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője lapunknak elmondta: lakossági kérésre áttervezték a déli tehermentesítő meghosszabbítását. Ez alapján – magyarázta – a tehermentesítő belváros felé vezető, és a Petőfi utcáról Diósgyőr irányába haladó szakaszát egy sávval bővítik. Az utóbbit, a Zenepalota melletti részen egészen a Dayka-hídig. Az említett szakaszon, azaz a városház téri parkoló és a Petőfi utca közötti zöld háromszögben, pedig azért van szükség az építkezésre, mert innen indul majd a plusz egy sáv – tette hozzá.

A bővítésnek köszönhetően a déli tehermentesítő felé, de a megépült új Szinva hídon keresztül az északi tehermentesítővel is megfelelőbb kapcsolatot lehet teremteni, csillapítva a környék forgalmát – hangsúlyozta. A fejlesztés 15,5 millió forintba kerül és várhatóan október végére elkészül.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!