Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.07. 14:19

MIVÍZ: nem tudja, miért mondtak fel

Miskolc - A felmondás váratlanul érte, de az eljárást korrektnek tartja a vízmű volt ügyvezetője.

Miskolc - A felmondás váratlanul érte, de az eljárást korrektnek tartja a vízmű volt ügyvezetője.

Változás történt hétfőn a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. ügyvezetésében. A Miskolc Holding Zrt. igazgatósága úgy döntött: a korábbi ügyvezető, Vojtilla László helyett Üszögh Lajos kerüljön ebbe a pozicíóba. Miért a váltás? Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője annyit mondott lapunknak: a döntést nem kívánják kommentálni.

Vojtilla Lászlót is megkérdeztük, aki elmondta: hétfőn felmondtak neki, majd ezt követte az átadás-átvétel. Az indokot ő sem tudta, hiszen – mint fogalmazott – nem kötelező az indoklás. Azt is megtudtuk: váratlanul érte a felmondás, hiszen semmilyen bizalomvesztést nem érzékelt a város és a holding felől. De – hozzátette – az ilyen váratlan helyzetek benne vannak az ügyvezetői létben. Azt azonban hangsúlyozta: ha a holding igazgatóságának döntése mögötti okot nem is tudja, de a vele szembeni eljárást korrektnek tartja.

Merre tovább? Vojtilla László elmondta: szereti ezt a szakmát, és mindenképp ezen a területen szeretne elhelyezkedni, de ez Miskolcon nem fog menni.

ÉM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!