Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.15. 14:14

MSZP: legyen érvénytelen a közbeszerzés!

Miskolc - Hirdetőtáblák, lufik, nyakkendőtűk, esőkabátok csaknem 10 millióért.

Miskolc - Hirdetőtáblák, lufik, nyakkendőtűk, esőkabátok csaknem 10 millióért.

A Zöld Nyíl beruházás a vége felé közeledik, ennek ellenére csütörtökön döntöttek egy közbeszerzési pályázatról, amelynek tárgya kisértékű ajándéktárgyak, valamint hirdetőtáblák beszerzése. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön dr. Simon Gábor és dr. Tompa Sándor szocialista képviselők, akik korábban a Zöld Nyíl projektbizottság irányítótagjai voltak. A kisértékű ajándéktárgyak között szerepel, többek között, 2500 nyakpánt, 500 póló, 2500 környezetbarát kukoricából készült toll, 20 ezer lufi pálcikával, 2400 esőponcsó gömbtartóval, de naptár, baseball sapka, nyakkendőtű is a közbeszerzés része.

A szocialista képviselők szerint, amikor a város költségvetéséből 2 milliárd forint hiányzik, nem beszélve arról, hogy már majdnem kész a pályafelújítás, nincs értelme ilyesmire költeni nettó 10 millió forintot. Hangsúlyozták: értetlenül állnak a pénzkidobás előtt, hiszen az EU-támogatás is közpénz, amihez a város is hozzáteszi az önrészét, ebben az esetben mintegy 1 millió forintot. Ezért arra szólították fel a városvezetést és a döntőbizottságot, nyilvánítsák érvénytelennek a közbeszerzést.

Arról is beszéltek: „Ez nem az első eset, hogy a városvezetés meglehetősen könnyelműen kezeli az uniós és városi forrásokat a Zöld Nyíl kapcsán. A testület szeptember 1-én döntött arról, hogy a villamosbeszerzési tender győztese az olasz AnsaldoBreda cég legyen. Annak ellenére, hogy a cég csaknem 500 millió forinttal drágább ajánlatot adott, mint a második helyezett CAF.” Igaz – folytatták -, a zárt ülésen a Fidesz-KDNP frakció azzal érvelt, hogy az olasz cég olcsóbban vállalta a járművek szervizelését, de a szocialista képviselők már akkor felhívták a figyelmet, hogy még ezzel együtt is drágább a nyertes cég ajánlata. Ezért nem is támogatták a javaslatot – hangsúlyozták.

Megkérdeztük az MVK Zrt.-t is, ahol péntekre ígértek tájékoztatást a közbeszerzés eredményéről.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!