Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.20. 11:25

Ólomkatonák az ózdi Olvasóban

Ózd - Miniatűr történelem címmel ólomkatona kiállítást rendeztek az Ózi Művelődési Intézmények Olvasó Egyesületének Székházában, annak emeleti kisgalériájában.

Ózd - Miniatűr történelem címmel ólomkatona kiállítást rendeztek az Ózi Művelődési Intézmények Olvasó Egyesületének Székházában, annak emeleti kisgalériájában. A "hadsereg" és a hozátartozó kellékek Homoki Gyula magángyűjtő tulajdona, amely az ország legnagyobb ólomkatona gyűjteménye. A kiállítás a Honfoglalástól az 1848-49-es Szabadságharcig ad áttekintést ólomkatonákkal illusztrálva, akik nem masiroznak ugyan de a puszta látványuk is nagy hatást kelt. A tárlók és a terepasztalok tele harcosokkal generációkat köt össze. A látottak a gyermekekre az újdonság erejével hat, míg a felnőttekben a régmúlt idők iránti nosztalgia ébred fel. A tárlattal olyan közös élményt kívántak nyújtani a szervezők, amit a mai sietős világunkban csak ritkán adódik átélni.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!