Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.22. 14:09

Vénasszonyok nyara Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Csütörtök délután és este is derült marad az ég, de éjszaka átmeneti felhősödésekre kell számítani, és elvétve jelentéktelen zápor is lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Csütörtök délután és este is derült marad az ég, de éjszaka átmeneti felhősödésekre kell számítani, és elvétve jelentéktelen zápor is lehet. Pénteken és a hét végén is folytatódik a kellemes, kora őszi időjárás. Gyenge, változó irányú szélben nagyrészt derült lesz az ég, bár időről-időre kisebb felhősödések előfordulhatnak. Említést érdemlő eső nem esik. Hajnalonként párásság és kis körzetekben lenge ködfoltok alakulnak ki. A jellemző hőmérséklet: reggel 15, délutánonként 23, reggelenként 14 fok körül alakul.

Legalább jövő péntekig nem ígérkezik komolyabb változás. Hajnalonként hűvös, párás, napközben kellemesen meleg, csapadékmentes, „vénasszonyok nyara” időszak várható sok napsütéssel.

Közlekedési meteorológia

A hajnali és reggeli órákban közlekedők váratlan ködfoltokkal találkozhatnak. Ilyenkor néhány másodperc alatt jelentősen csökken a látástávolság, ami óvatlan vezetés esetén balesethez vezethet!

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: Jelentős frontoktól mentes, kellemes időre van kilátásunk az előttünk álló héten. A napsütés hangulatunkra és egészségünkre is pozitív hatással van és tekintve, hogy a sugárzás ereje már jelentősen mérséklődött, a káros hatások is gyengültek. A napfény hatása elengedhetetlen szervezetünk kielégítõ működéséhez. Pl. a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására szabadul fel az aktív D-vitamin előanyagaiból. A D-vitamin felelős a megfelelő szerkezetű csont felépüléséért, emellett a kellő kalcium és foszfor bevitel is szükséges.

Forrás: www.eumet.hu

 

Várható időjárás megyénk városaiban

MISKOLC   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!