Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.14. 12:27

A rendőrség és az egyházak gyümölcsöző kapcsolata

Kazincbarcika, Varbó - A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Varbói Református Egyházközség 2011. október 07-én "A Rendőrség és az Egyházak összefogásának alternatívái, eddigi tapasztalatok és a jövőben rejlő lehetőségekről a bűnmegelőzés területén" címmel konzultációt tartott Varbón.

Kazincbarcika, Varbó - A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Varbói Református Egyházközség 2011. október 07-én "A Rendőrség és az Egyházak összefogásának alternatívái, eddigi tapasztalatok és a jövőben rejlő lehetőségekről a bűnmegelőzés területén" címmel konzultációt tartott Varbón. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy évvel ezelőtt kezdeményezte azt a bűnmegelőzési programot, melynek keretében az illetékességi területen található települések egyházait azzal a szándékkal keresték meg, hogy az elsősorban idős, egyedülálló emberek "megszólításában" kérjék a lelkészek segítségét.

A kezdeményezés pozitív fogadtatást kapott, így kerültek a rendőrök a "szószékre", ahol bűnmegelőzési előadásokat tartottak, melyek gyakran spontán beszélgetésekké alakultak át.

Az idei évben jelentősen csökkent az időskorúak sérelmére elkövetett csalások, bűncselekmények száma Kazincbarcikán és környékén, mely a rendőrség és az egyházak között létrejött összefogás eredménye is. Az együttműködés további lehetőségeit is kihasználva került sor arra a konzultációra, melyen a rendőrség részéről Nánássy Miklós r. alezredes a B-A-Z MRFK Bűnmegelőzési Osztály Vezetője, dr. Toldi-Tóth Gábor r. alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Vezetője, továbbá a közrendvédelmi és határrendészeti osztályok vezetői, illetve az őrsparancsnokok vettek részt.

A találkozóra meghívást kaptak az egyházak képviselői, valamint egyházak elöljárói és a rendezvényen a református, a római és görög katolikus és baptista felekezetek képviseltették magukat. A konzultációt megtisztelte jelenlétével Szőnyi Tamás, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese is.

A templomban megtartott ökumenikus istentiszteletet követően a konzultáció során a résztvevők értékelték az elmúlt év együttműködésének tapasztalatait és eredményeit, mely mindkét fél részére megelégedéssel zárult.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!