Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.29. 15:51

Arcok a megyéből: Lakatos Gézáné - Nem hagyja abba a munkát

Köröm - Az idei augusztus 20-i ünnepségen vehette át a Parlamentben több évtizedes munkája elismeréseképpenLakatos Gézáné, a körömi iskola takarítónője a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét.

Köröm - Az idei augusztus 20-i ünnepségen vehette át a Parlamentben több évtizedes munkája elismeréseképpenLakatos Gézáné, a körömi iskola takarítónője a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét.

Meglepte a hír

A 62 éves sajóhídvégi asszony ottjártunkkor nyugdíjba vonulása előtti egyik utolsó munkanapját töltötte a körömi IV. Béla Általános Iskola és Óvoda intézményében. Már gyerekkorában megismerkedett – ahogy most mondják – a „munka világával”: szüleivel vályogvetéssel keresték a kenyerüket, számos ház épült a környéken az általuk gyártott alapanyagból. Később a csavargyárban helyezkedett el, majd 1982- től takarít – többek között – a körömi iskolában. Meglepte a hír és örömmel fogadta a kitüntetést, bár az egyesektől tapasztalt irigykedés kicsit megkeserítette az örömöt – idézi fel. „Mára már ez elmúlt, mindenki gratulált és úgy érzem, büszkék is rá, hogy ilyen eldugott helyre is jutott az elismerésből” – fogalmazza meg.

Szorgalmas gyerekek

Legbüszkébb mégis gyermekeire, fia állványozóként Németországban dolgozik, ahová most, hogy végzett a gyerek, magával vitte unokáját is. Lánya is elvégezte az iskolákat – mondja büszkén. Erzsike néninek hat unokája van. Férje rokkantnyugdíjas, így hiába itt a nyugdíjas kor, folytatni fogja a munkát. „Amíg bírom, csinálom, nem is tudnék otthon nyugton maradni” – mondja mosolyogva. Hálás a polgármesternek, Tóth Tibornak, aki az idén már másodszor terjesztette fel a kitüntetésre, ezúttal sikeresen. Hamarosan, november 29-én kis búcsúztató ünnepséget tartanak a tornateremben. Tervei szerint rántott szelet lesz a menü vegyeskörettel – így beszélte meg éppen most a konyhavezetővel. Meghívta az iskola tanárait és a kollégákat, a jegyző és a körömi polgármester is elfogadta az invitálást – számol be az előkészületekről.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!