Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.08. 11:41

Csak szerencse kérdése, semmi más...

Több mint egymillió forintot vághatott zsebre az Astro+TV stúdiójáték 2011. május 26-i adásában Matusek Zsuzsanna, aki mellesleg az Országos Gyermekvédő Liga elnöke.

Több mint egymillió forintot vághatott zsebre az Astro+TV stúdiójáték 2011. május 26-i adásában Matusek Zsuzsanna, aki mellesleg az Országos Gyermekvédő Liga elnöke. A családi gondok útvesztőiben nagy rutinnal eligazodó szociálpedagógus számára nem volt kérdés, hogy a nyeremény egy részéből rendezze a szervezet néhány kifizetetlen számláját, így időben megkapták a várva várt élelmiszersegélyt a rászoruló családok.

A játék izgalmáért költ sorsjegyekre Zsuzsanna, ezért is kedveli az Astro + TV sorsjegyet, sőt úgyszólván ez az egyetlen kaparós, amelyből rendszeresen bevásárol. – Hallottam a Buksza sorsjegy sikeréről, de nem lettem a rabja. Ha egyszer belevetem magam a kaparófelület feltárásába, minden egyéb teendőt félreteszek és csak az élményre koncentrálok. Az Astro+TV sorsjegy háromszorosan visz közel a nyereményhez, és épp ezért mozdulok rá szívesen – mondja. - A stúdiójátékért kétszer indultam versenybe eddig, elsőre besorsoltak játékosnak és azonnal be is söpörtem a kassza tartalmát – emlékszik vissza Zsuzsanna. -  A nyilas jegyében születtem, talán ebből adódik eredendő optimizmusom, mégis egy vízöntő csillagjegyű sorsjegynek köszönhetem, hogy átléphettem az Astro+TV stúdió küszöbét. Így esett, hogy erre a jegyre tettem fel a szerencsémet az adásban. A csillagjegyet buktam ugyan, de nem lennék született mázlista, ha utolsó játékosként nem pörgetem ki a legnagyobb számot – emlékszik vissza.

– Kabalám nincs és babonás sem vagyok, de barátaim tanácsára zöld és aranyszínű gyertyát égettem a játék előtti estén. Úgy tartja a fáma, hogy a zöld szín az anyagi gondokra hoz megoldást, az arany fénnyel pedig bevonzzuk a szerencsét – magyarázza és azt is elárulja, hogy Fortunát egyébként is nagy becsben tartja, hiszen tiszteletére valódi lópatkóval díszíti lakása bejárati ajtaját. Az Országos Gyermekvédő Liga elnökeként egyértelműen szerencsés embernek tartja magát, hiszen családok százainak mutat kapaszkodót szociális vagy lelki gondjaik közepette. – Szívet melengető érzés egy olyan patinás szervezet élén szolgálni másokat, melynek jogelődje a két háború között József Attila nyaraltatását szervezte – mondja meggyőződéssel.

A nyereményéből spanyolországi kalandtúrát nem szervezett ugyan, ahogy eredetileg tervezte, de egy hajdúszoboszlói kiruccanás a teljes családnak kijárt szerencséje örömére.  – Csápolhattam a Pink Floydnak a berlini fal leomlásakor, miért lenne valószínűtlen, hogy egyszer még a tengert is megláthatom? – mereng élete két nagy álmán, majd bizakodóan hozzáteszi, hisz csak szerencse kérdése, semmi más.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!