Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.11. 12:15

„Élet a lakásotthonokban, gyermekotthonokban”

Miskolc - Nemcsak a hazai, de nemzetközi tapasztalataikat is megoszthatták a gyermekvédelmi szakemberek azon az országos, kétnapos konferencián, amelyet a B.-A.–Z. Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja rendezett Miskolcon.

Miskolc - Nemcsak a hazai, de nemzetközi tapasztalataikat is megoszthatták a gyermekvédelmi szakemberek azon az országos, kétnapos konferencián, amelyet a B.-A.–Z. Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja rendezett Miskolcon. A keddi programban többek között a lakásotthonok működésének aktuális szabályozását járták körül, de szó volt a bekerülés okairól, az elhelyezés folyamatáról, a lakásotthonokbeli gyámságról és vagyonkezelésről is. Délután lehetőséget kínáltak a lakásotthonoknak és a gyermekotthonoknak a bemutatkozásra, ennek keretében a „főszereplők”, vagyis maguk a gyermekek műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

A szerdai programon belül nagy érdeklődésre tarthat számot Soltész Miklós államtitkár előadása a szociális koncepció gyermekvédelmet érintő kérdéseiről, vagy a megyénkbeli gyámhivatali ellenőrzések tapasztalatait összegző beszámoló is. Míg a Kovászna, illetve Gömör megyékből érkezett igazgatók előadásai, s az, hogy az engedély nélküli eltávozások témakörét is többféle szemszögből – a gyermekvédelmi intézményekéből és a rendőrségéből is – vizsgálják, érdekes összevetésekre nyújt lehetőséget.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!