Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.11. 09:59

Halálos közlekedési baleset a 3-as főúton

Miskolc, Emőd - A 3-as főút Miskolc és Emőd közötti szakaszán október 10-én a késő délutáni órákban közlekedési baleset történt, melynek során ketten életüket vesztették, míg hárman súlyos sérüléseket szenvedtek.

Miskolc, Emőd - A 3-as főút Miskolc és Emőd közötti szakaszán október 10-én a késő délutáni órákban közlekedési baleset történt, melynek során ketten életüket vesztették, míg hárman súlyos sérüléseket szenvedtek. A balesetet okozó sofőr soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, illetve a gépkocsinak nem volt műszaki engedélye és kötelező biztosítása sem.

Késő délután egy 21 éves emődi fiatalember Emőd irányából haladt Miskolc felé személygépkocsijával a 3-as számú főúton. Feltehetően nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a jármű sebességét, ennek következtében lesodródott az útpadkára, majd áttért a menet iránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A sofőr a személygépkocsival nekiütközött, a vele ellentétes irányból, egyenesen, szabályosan közlekedő kisteherautónak.

A baleset következtében a személyautó vezetője és 17 éves utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A kisteherautó sofőrje és két női utasa súlyos sérüléseket szenvedtek.

A baleset körülményeit a Miskolc Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!