Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.27. 20:44

Hangácsi kettős emberölés: Átkozódás a tárgyalás előtt

Miskolc - Felkavarodtak az indulatok a hangácsi kettős halál ügyében tartott tárgyalásra érkezett hozzátartozókban.

Miskolc - Felkavarodtak az indulatok a hangácsi kettős halál ügyében tartott tárgyalásra érkezett hozzátartozókban. Némi közjáték zavarta meg a hangácsi kettős emberölés nyitó tárgyalására várakozókat csütörtökön reggel a megyei bíróság folyosóján: az egyik áldozat testvére eleinte csak halkan, később magából kikelve pocskondiázta a bilincsben, vezetőszáron előkísért, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt öt terheltet, majd a rendbontás miatt őt kikísérő biztonsági őrt is. Mivel a provokációnak ezúttal senki nem ült fel, a tárgyalás végül rendben és időben elkezdődhetett.

A megyei bíróság dr. Szabó József vezette tanácsa előtt folyó büntetőügyben most csak a vádirat ismertetésére volt idő, a büntetőeljárási szabályok változása miatt ugyanis még októberben meg kellett kezdeni a kiemelt ügynek számító emberölés tárgyalását, és csak így tudott időt biztosítani rá a bíróság.

Az öt férfit a főügyészség azzal vádolja, hogy a hangácsi pincesoron való mulatozásuk után ittasan összeverekedtek az egyik faluszéli házból a zajra vascsőre szerelt kaszával és más eszközökkel előrontó romákkal. A házból egy negyven és egy 31 éves férfi és egy nő jött elő, ők ütöttek először, de aztán a fiatalok lefegyverezték és a ház körül talált karókkal földig verték őket. A két férfinak a fiatalok testszerte olyan súlyos sérüléseket okoztak – koponyatörés, agyzúzódás, többszörös bordatörések, mellhártyasérülések, sípcsonttörés –, hogy a főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolta meg őket, és fegyházbüntetést kért rájuk, míg a házból előrontó – és elsőnek támadó – nőt csoportos garázdasággal, amiért börtönbüntetés kiszabását kérte a bírságtól.

A tárgyalóteremben a vádlottak hozzátartozóinak csak egy része fért be, így a férjét és fivérét elveszített nő – a hatodrendű vádlott – meghívására érkezett Iványi Gábor lelkész a folyosón volt kénytelen megvárni a tárgyalás végét. Mint Iványi Gábortól megtudtuk, azért jött el a tárgyalásra, mert annak idején ő temette a két férfit, és az özvegy a támogatását kérte.

ÉM-SZP


Két férfi halt meg a hangácsi pincesoron szombaton kora hajnalban, miután két társaság tagjai összeverekedtek italozás után.


A rendőrség őrizetbe vett hat embert a hangácsi verekedés ügyében szombaton kora délután – öt személyt több emberen elkövetett emberölés, egyet pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodája.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!