Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.24. 17:54

MSZP: 1.3 millió nyugdíj van veszélyben

Ózd - A szocialista párt nem tűrheti, hogy a Fidesz azokat a munkás embereket hozza kilátástalan helyzetbe, akik végig dolgozták az életüket – ezt Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének a tagja jelentette ki az Ózdon megtartott sajtótájékoztatóján.

Ózd - A szocialista párt nem tűrheti, hogy a Fidesz azokat a munkás embereket hozza kilátástalan helyzetbe, akik végig dolgozták az életüket – ezt Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének a tagja jelentette ki az Ózdon megtartott sajtótájékoztatóján.A korábbi államtitkár a Munka Törvénykönyv tervezett változtatásaival kapcsolatban kiemelte: hazánkban jelenleg közel 3 millió nyugdíjas él, de ha a kormánypárt a jövő héten elfogadja a módosításokat, akkor 1.3 millió, már nyugállományban lévő magyar ember kerül nehéz, adott esetben kilátástalan helyzetbe. Korózs Lajos szerint a magyar gazdaság nem attól fog talpra állni, hogy a 40-43 év szolgálati idővel rendelkezőktől visszavonják a korengedményes vagy a korkedvezményes nyugdíjat. A szocialista politikus szerint a Fidesz által tervezett jogalkotás visszamenőleges hatályú, még akkor is, ha csak 2012-től vezetik be, hiszen azokat is érinti, akik tavaly vonultak nyugállományba. Az MSZP, de vélhetően a többi ellenzéki párt sem fogja támogatni az előterjesztést, mindenkit érint, akik 1949 után születtek.

Megszűnő belső ellentétek?

Az MSZP-n belül kialakult jelenlegi helyzetről, az Észak-Magyarország kérdésére reagálva Kórózs Lajos a következőképpen nyilatkozott.

- Gyurcsány Ferenc kiválása csak megerősíti a szocialista pártot – tette hozzá Korózs Lajos. – A mai magyar politikai palettán egyébként szükség van egy olyan szociáldemokrata szervezetre, ami most van kibontakozóban. A 2014-es választásokon mindkét párt sikeres lehet, de az MSZP-t tartom képesnek arra, hogy leváltsa a mostani kormányt. Úgy vélem, hogy ezzel a belső ellentétek megszűnnek, és legalább harminc százalékos lesz ismét a pártunk.

ÉM – ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!