Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.18. 09:07

Nézőpont: A könnyű is lehet komoly

<em>Hajdani zenészfeleségként gyakran hallhattam vitát arról, hogy hol a határ könnyű és komolyzene között. És kell-e egyáltalán ilyesfajta elhatárolódás? Mindkét területen megvannak a hangszerek virtuózai, zenészek, akik a saját műfajukban tökéleteset alkottak, és mindkét területen van, aki jobb lenne, ha sosem vett volna hangszert a kezébe. </em><strong>Hajdu Mariann &nbsp;jegyzete.</strong>

A hajdani (jegyezzük meg: „könnyűzenészek” körében lezajlott) viták hangulata most egy „komolyzenésztől” köszönt vissza: az operafesztivál újonnan kinevezett igazgatójától. Mondja, népszerű, de zeneileg igényes operákat (sőt, musicaleket) szeretne Miskolcra hozni. A kérdésre, nem jár-e ez a fesztivál magas színvonalának csökkenésével, határozott nem volt a válasz: a jó zenészek, a tökéletesen megírt művek jelentik majd a mércét. Vagyis (tovább) dől a határ a könnyű és a komoly között.

Nekem tetszik. Kérdés, hogy a miskolciaknak fog-e.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!