Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.30. 12:17

Szerencs környékén történt

Taktaharkány - Kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Taktaharkány Rendőrőrs.

Taktaharkány - Kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Taktaharkány Rendőrőrs. Az elkövetők egy hosszabb ideje lakatlan állapotban lévő taktaharkányi lakóház bedeszkázott ablakairól a deszkát lebontották, majd oda behatoltak. Az épületből ruhaneműt, bútort tulajdonítottak el. A bevezetett forrónyomos intézkedés során előállítottak két helyi lakost, akiknél feltalálásra került több eltulajdonított bútordarab. Egy taktaszadai lakos tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint, Taktaszadán két általa ismert személy megverte és kirabolta. A bevezetett rendőri intézkedések során megállapítást nyert, hogy a horgászatból hazafelé tartó sértettel két helyi lakos találkozott össze, akikkel szóváltásba keveredett. Ennek során a két elkövető a sértettet több alkalommal megrúgta, megütötte, majd zsebéből pénzt, cigarettát vettek ki, illetve elvették a nála lévő bort is, ezután elmenekültek.

A rendőrök a helyszín közelében elfogták az elkövetőket, akiket bűnügyi őrizetbe vettek és indítványozták előzetes letartóztatásukat,melyet az ügyészség 30 napra elrendelt. A tarcali körzeti megbízottak járőrözésük során észlelték, hogy két helyi lakos éppen egymást ütlegeli. Velük szemben intézkedést kezdeményeztek és mindkettőjüket garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra. Egy abaújszántói lakos tett feljelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki egy helyi szórakozóhelyen eltulajdonította a táskáját a benne lévő kulcsokkal, iratokkal, és bankkártyájával együtt. A forrónyomos intézkedések során elfogásra és előállításra került egy helyi lakos, akinél feltalálásra kerültek az eltulajdonított tárgyak.

Eljárás indult lopás bűntett gyanúja miatt a Tokaj Rendőrőrsön ez idáig ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen elkövető a 38-as fő úton az egyik étterem parkolójában egy külföldi rendszámú személygépkocsit feltört és abból laptopot és iratokat tulajdonított el.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!