Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.06. 15:05

Tánccal a hátrányok ellen

Hejőkeresztúr - Hatszáz hátrányos helyzetű kisdiák járhatott táncórákra az elmúlt hónapokban.

Hejőkeresztúr - Hatszáz hátrányos helyzetű kisdiák járhatott táncórákra az elmúlt hónapokban.

Uniós forrás segítségével végzett 12 hónapon keresztül táncoktatást és mozgásfejlesztést a FITT Kulturális és Táncsport Közhasznú Egyesület a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvodában. A pályázatban az egyesület azt vállalta hogy olyan oktatási intézményekben végez táncoktatást és mozgásfejlesztést, ahol a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya eléri vagy meghaladja a 30 százalékot.

– A program keretében 60, illetve 120 órában több mint 300 gyermek oktatását vállaltuk tíz hónapon keresztül, de ezt a létszámot sikerült a kétszeresére bővítenünk. A projekt keretén belül hat alkalommal nyári sport- és tánctábort is szerveztünk – tájékoztatta az Észak-Magyarországnak Bárdos István projektmenedzser.

Nagy siker volt

A napokban megrendezett projektzáró rendezvényen bemutatkoztak az egyesület és a hejőkeresztúri iskola táncos növendékei Bárány Adrienn művészeti vezető és Pecsét Zsuzsa táncpedagógus vezetésével, ahol nagy elismerést és sikert arattak. A rendezvénnyel a hátrányos helyzet kezelhetőségére, a tánc és a mozgás fontosságára akarták felhívni a figyelmet. A rendezvényen képviseltette magát a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács is dr. habil. Gyarmathy Éva pszichológus vezetésével.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!