Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.27. 16:30

Újra megyei Príma Díj!

Miskolc - Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége BAZ megyei Szervezetének elnöke az Észak-Magyarország szerkesztőségében járva bejelentette: idén is lesz helyi Prima Díj.

Miskolc - Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége BAZ megyei Szervezetének elnöke az Észak-Magyarország szerkesztőségében járva bejelentette: idén is lesz helyi Prima Díj.

Tavaly ugyanebben az időszakban így nyilatkozott a Prima Díjról, amikor három év kihagyás után újra a megrendezés mellett döntött a VOSZ helyi vezetése:

- A közgyűlésünk egyértelműen úgy döntött, hogy nem maradhat meg megyénk az egyetlennek, ahol nem adományozzuk ezt a díjat. A személyes véleményem pedig az, hogy évek óta járva az országos Príma Primissima gálákra azt gondolom, ma még nagyobb szükség van a pozitív példák felmutatására, mint valaha. Az alkotó, értékteremtő tevékenység elismeréséből itt a megyénkben is hagyományt kell teremtenünk: ez a helyi VOSZ szervezet eltökélt célja.

Egy év távlatából nyugodtan elmondható: hagyományteremtés sikerült. Az idén is lesz helyi Prima Díj annak ellenére, hogy a gazdasági körülmények nehezedtek egy év alatt különösen ebben az országrészben.

Ádám Imre: - Kétségtelen hogy ma szinte semmilyen közösségi cél érdekében nem könnyű támogatókat szerezni, de mégis azt kell mondanom, hogy nagyon sokan csatlakoznak a Prima Díj szponzoraihoz. Nagyon sok támogatóval személyesen tárgyalva azt látom, hogy a tavalyi díjkiosztó sikere sokat segít, és az is, hogy a VOSZ megyei szervezete az elmúlt időszakban aktívan működött. Elindítottuk a klubunkat, és szakmai rendezvénysorozatot szerveztünk az év során a legaktuálisabb adózási, cégmenedzselési ismeretekről. De ne feledkezzünk el a Széchenyi kártyarendszer működtetéséről, és az új lehetőségeiről sem, hiszen ma a hitelhiányos időszakban ez a egy létező és igénybevehető forrás a kis és középvállalkozások számára.

Az idei Prima Díj gála november 12-én lesz a Miskolci Nemzeti Színházban.A menetrend sem változik: a jelölteket addig megismerheti mindenki a sajtóból, így az Észak-Magyarország hasábjairól is, és lesz mód szavazásra is, hiszen a különféle kategóriák Prima díjasai mellett mindig van közönségdíj is.

A VOSZ megyei szervezete mindezt országosan több mint negyvenezer, itt a megyénkben majd hatszáz vállalkozást képviselőjeként teszi.

Ádám Imre elmondta: - Itt a mi vidékünkön jellemzően mikro és kisvállalkozások csatlakoztak hozzánk, de VOSZ tag számos középvállalkozás és szinte minden helyi Takarékszövetkezet is. Szinte teljesen hazai vállalkozásokról van szó, ami spontán módon alakult így, és nem azt jelenti, hogy bármilyen módon is elzárkóznánk a külföldi tulajdonú cégek részvétele elől. Mi szövetségben és partnerségben dolgozunk a BAZ megyei kamarával, és az ÉMGK-val, mert azt gondoljuk csak akkor lehetünk eredményesek ha a teljes vállalkozói társadalmat képviseljük: és ezt csak ebben az együttműködésben lehetséges. Egy ilyen átfogó érdekképviselet már nem megkerülhető itt helyben sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!