Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.06. 16:41

Ünnepélyes keretek között adták át a Felsőzsolcai Rendőrőrs felújított épületét

Felsőzsolca - Csütörtökön az országos rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között átadta a Miskolci Rendőrkapitányság felújított Felsőzsolcai Rendőrőrsét.

Felsőzsolca - Csütörtökön az országos rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között átadta a Miskolci Rendőrkapitányság felújított Felsőzsolcai Rendőrőrsét. A rendezvényen mások mellett jelen volt a B-A-Z. Megyei kormánymegbízott, a Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője, a település polgármestere, valamint a beruházást finanszírozó Auchan Magyarország Kft vezérigazgatója is.

Az elmúlt év egyik legmegrázóbb eseménye zajlott le megyénkben, a történelmi méretű árvíz többek között  Felsőzsolca várost is sújtotta, amely nagymértékben meghatározta és befolyásolta a rendőrőrs munkáját is. Komoly károkat szenvedett a rendőrőrs épülete is, melynek következtében munkavégzésre alkalmatlanná vált. A károk felmérése után a rendőrőrs épületének teljes felújítását az Auchan Áruházlánc vállalta magára. Az épület tetőtér beépítést kapott, mellyel az alapterület közel duplájára nőtt, így a rendőri állomány egy teljes mértékben megfelelő, korszerű, tágas modern épületben kezdheti újra munkáját.

Az átadási ünnepségen dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány mellett jelen volt még Demeter Ervin kormánymegbízott, dr. Mengyi Roland B-A-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, dr. Tóth Lajos Felsőzsolca polgármestere, Dominique Ducoux az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója, dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, Ruszkai József r. ezredes, ORFK GF Észak-magyarországi GEI igazgatója, dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, Miskolci Rendőrkapitányság vezetője, valamint a Felsőzsolcai Rendőrőrs illetékességi területéhez tartozó 13 település polgármestere is.

Információs háttér:

A 2010. évi árvíz során komoly károkat szenvedett, munkavégzésre alkalmatlanná vált a Felsőzsolcai Rendőrőrs épülete is. Emiatt a rendőri állomány tevékenységét a mai napig ideiglenesen a korábban átadott Alsózsolcai KMB irodán végezte, meglehetősen szűkös, technikailag alkalmatlan körülmények között. Ennek ellenére igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy a közterületi szolgálaton ez ne legyen érezhető.

A rendőrőrs felújításának köszönhetően az épület tetőtér beépítést kapott, mellyel az alapterület közel duplájára nőtt, így a rendőri állomány egy teljes mértékben megfelelő, korszerű, tágas modern épületben kezdhette újra munkáját.

A korábbi őrsparancsnok nyugdíjba vonulását követően 2011. március 1. napjától Bukszár Zsolt r. őrnagy a szervezeti elem vezetője, a két helyettese pedig Bányainé Fekete Nóra r. őrnagy és Kovács Levente r. főhadnagy. Az őrs létszáma 37 főre nőtt:1 fő őrsparancsnok, 2 fő őrsparancsnok helyettes, 1 fő főnyomozó, 3 fő zászlósi besorolású nyomozó, 1 fő közalkalmazott, 11 fő járőr és 18 fő körzeti megbízott látja el a rendőri feladatokat.

A körzeti megbízottak három csoportban Felsőzsolca, Alsózsolca és Bőcs székhellyel, három körzeti megbízotti irodán (Alsózsolca, Hernádnémeti, Bőcs) és természetesen a rendőrőrs épületében látják el adminisztrációs feladataikat. Minden városnak és községnek saját körzeti megbízottja van, aki leginkább ismeri a terület sajátosságait és személyi ismerete alapján alkalmas a feladat ellátására.

Az őrs illetékességi területe 13 önálló önkormányzattal rendelkező településre – melyből kettő város, három nagyközség – továbbá három önálló önkormányzattal nem rendelkező községre terjed ki. Az összlakosság létszáma megközelíti a 40 ezer főt. A településeket és városokat erdőkkel tarkított, jelentős mezőgazdaságilag hasznosított terület veszi körül, de megtalálhatóak pinceházak, hétvégi házak, szőlők és nagy forgalmat lebonyolító közutak, frekventált ipari körzetek, ipari parkok is.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!