Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.19. 13:46

Vízierőművet fejleszt az ÉMÁSZ Felsődobszán

Felsődobsza - Az energiatakarékosság, a környezetvédelem és a zöldenergia-megoldások mellett elkötelezett ÉMÁSZ Nyrt. új vízerőmű-fejlesztést jelentett be a Hernád folyónál lévő Felsődobszán.

Felsődobsza - Az energiatakarékosság, a környezetvédelem és a zöldenergia-megoldások mellett elkötelezett ÉMÁSZ Nyrt. új vízerőmű-fejlesztést jelentett be a Hernád folyónál lévő Felsődobszán. A bejelentést és az ünnepélyes alapkőletételt a 100 éve üzembe helyezett erőmű centenáriumi ünnepségének keretében tartották szerdán Hans-Günter Hogg, az ELMÜ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatósági tagja, dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő és Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjének jelenlétében.

A 800 millió forintot meghaladó projekt során korszerű turbinákat építenek be, aminek köszönhetően közel duplájára nő a vízerőmű villamosenergia-termelő kapacitása. S miközben átépítik a gépházat és a vízi műtárgyakat, kiemelt figyelmet fordítanak a műemlékvédelmi előírások betartására.

A beruházást várhatóan a jövő év végére fejezik be.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!