Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.15. 14:56

A rendőrség is figyel az idősekre

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi Idősügyi Tanács az elmúlt hetekben rendezte meg fórumát, melyen a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság képviseletében dr. Ongai Péter r. alezredes bűnügyi osztályvezető kapitányságvezető-helyettes vett részt.

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi Idősügyi Tanács az elmúlt hetekben rendezte meg fórumát, melyen a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság képviseletében dr. Ongai Péter r. alezredes bűnügyi osztályvezető kapitányságvezető-helyettes vett részt.A fórum elsődleges célja, hogy a Mezőkövesden élő szépkorúak időről időre pontos képet kapjanak az őket érintő aktualitásokról, nyíltan beszélhessenek gondjaikról, javaslataikkal segíthessék a felmerülő problémák elhárítását. A rendezvényt dr. Szilágyi János elnök nyitotta meg, majd Mezőkövesd város polgármestere, dr. Fekete Zoltán köszöntötte a megjelenteket és vázolta az önkormányzat ez évi tevékenységét, kiemelve az időskorúak védelmét. Ezt követően ismertette dr. Ongai Péter r. alezredes a város közbiztonsági-bűnügyi helyzetét, az első negyedévi statisztikai adatok tükrében.

A számokból kitűnik, hogy az elmúlt év adataihoz képest az idén sokkal kedvezőbben alakult a helyzet. A rendőrkapitányságon üzemeltetett térfigyelő kamera-rendszernek köszönhetően egyre több bűncselekmény elkövetőjét sikerül beazonosítani, illetve előállítani.

A program zárásaként dr. Sípos Béla osztályvezető főorvos a leginkább veszélyeztető cukorbetegségről hallhattak előadást a jelenlévők. A fórum ideje alatt az ÁNTSZ támogatásával vérnyomás és vércukorszint mérésére is sor került.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!