Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.18. 16:05

Alsózsolcán a világhírű zongorista

Alsózsolca - Oravecz György zongoraestjére várták a zenekedvelő hallgatóságot csütörtökön Alsózsolcán a Liszt-év keretében.

Alsózsolca - Oravecz György zongoraestjére várták a zenekedvelő hallgatóságot csütörtökön Alsózsolcán a Liszt-év keretében. Idén az egész világon Liszt Ferencre emlékeznek, és Alsózsolca is bekapcsolódott az ünnepségsorozatba. Oravecz György szinte pályája elejétől Liszt-specialistaként vonult be a zenei köztudatba Párizstól Kazahsztánig, Szekszárdtól Szegedig számtalan nagy sikerű koncertet adott a Liszt emlékévben.

Csöbör Katalin, Alsózsolca országgyűlési képviselője és egyben alpolgármestere a koncert előtt tartott sajtótájékoztatón érdekességként kiemelte, hogy ő mutathatta be Rómában azt a Liszt számára készített, felújított zongorát, amelyet olasz történészek kutattak fel. Hangsúlyozta: a település lakói nagyon hálásak azért, hogy a művész nem csak külföldi és nagyvárosi meghívásoknak tesz eleget. Ezzel lehetővé válik, hogy azok a komolyzene-rajongók is hallhassák Liszt Ferenc zenéjét, akik valamilyen okból nem tudnak a fővárosba utazni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!