Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.15. 15:28

Az egyetemek is testvérek lettek

Miskolc - Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az asani Hoseo Egyetem rektora.

Miskolc - Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az asani Hoseo Egyetem rektora.

A Miskolci Egyetemre is ellátogatott a dél-koreai Asan városának delegációja, mely kedden érkezett Miskolcra, hogy testvérvárosi együttműködést kössön a borsodi megyeszékhellyel. Az egyetemen is megköttetett az együttműködési szerződés, hisz Asannak is van egyeteme, a Hoseo Egyetem, amely ugyan keresztény intézmény, de képzési profilja nagyon hasonlít a miskolciéhoz, mondta el az Észak-Magyarországnak Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora.

Az együttműködésnek köszönhetően a jövőben lehetőség nyílik a két intézmény oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak együttműködésére, valamint közös projektekben való részvételére. Az együttműködés célja az is, hogy a két egyetem dolgozói és hallgatói megismerjék a másik ország kultúráját.

Patkó Gyula szerint az egyetemek közös szakmai munkája segítheti a két város közötti gazdasági kapcsolatokat is, hiszen egy-egy befektetés a közös bizalmon múlik, a bizalom alapja pedig az, hogy a partnerek jól ismerjék egymást.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!