Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.08. 19:07

Bűnmegelőzési előadás időskorúaknak

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója, Szabó Péter r. őrmester a Szendrői Szociális Szolgáltató Központ segítségével több mint száz idős korú részére tartott bűnmegelőzési előadást.

Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója, Szabó Péter r. őrmester a Szendrői Szociális Szolgáltató Központ segítségével több mint száz idős korú részére tartott bűnmegelőzési előadást.Az előadó a trükkös lopások jellegzetes elkövetési módjait ismertette, valamint tanácsokat adott az egyedülálló, gyanútlan idősek részére az áldozattá válás elkerülése érdekében.

Felhívta továbbá a figyelmet azon vagyonvédelmi eszközök alkalmazására is, amiket a közelmúltban a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya propagált Edelényben, úgymint az elektronikus ajtóék, "szomszédriasztó".

Fokozott óvatosságra intette a jelenlévőket a látszólag ártatlannak tűnő érdeklődőkkel, felvásárlókkal, vagy akár házaló ügynökökkel szemben is. A bűnmegelőzési előadás célzottan a hagyományosan megrendezett "Időskorúak Napja" rendezvényen belül került megszervezésre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!