Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.04. 11:51

Deelereket fogtak az ózdi rendőrök

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya nyomozást folytat 18. életévét be nem töltött személyek részére kínálással, átadással elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves ózdi és egy 36 éves domaházai férfivel szemben.

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya nyomozást folytat 18. életévét be nem töltött személyek részére kínálással, átadással elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves ózdi és egy 36 éves domaházai férfivel szemben.Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozóinak felderítését követően lakásukon fogták el a főkapitányság Akció Alosztályának munkatársai azt a két férfit, akik a rendelkezésre álló adatok alapján az előző év őszétől kábítószer terjesztéssel foglalkoztak.

Mindketten a helybelieknek adták el rendszeresen a bódító anyagot, azonban a fogyasztók között nem csak felnőttek, hanem négy 18. életévét még be nem töltött személy is volt.

A deelerek elfogását követően több fogyasztó előállítására is sor került, a velük szemben alkalmazott drog gyorsteszt többek között amfetamin és THC vonatkozásában bizonyult pozitívnak.

A két deelert kihallgatásukat követően az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a Bíróság pedig, mivel az előzetes letartóztatás törvényi feltételei fennálltak, előzetes letartóztatásba helyezte őket. Amennyiben a bíróság a büntetőeljárás végén bizonyítottnak találja a gyanúsítottak terhére rótt cselekmények elkövetését, úgy a terheltek akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!