Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.18. 13:57

Ébredés a Zöld nyílon

Miskolc - Mosolyt akartak csalni az utasok arcára a miskolci lokálpatrióták.

Miskolc - Mosolyt akartak csalni az utasok arcára a miskolci lokálpatrióták.

Három villamoson kínáltak kávét, teát, pogácsát és aprósüteményeket a járművön utazóknak pénteken reggel a Miskolci Lokálpatrióta Egyesület aktivistái. Volt olyan utas, akinek még robotpilótára volt kapcsolva az agya, és elég morcosan vagy gyanakvóan fogadta a kínálást, de a többségnek mosolyt varázsoltak az arcára az egyesület „stewardessei”.

Lencsés Tiborné azok közé tartozott, akik szívesen fogadták a kínálást. „Kicsit elaludtam, nem volt időm meginni a kávémat, még kapóra is jött, hogy azzal is kínáltak a gyerekek”, mondta, és hozzátette: szívesebben utazna a villamoson, ha mindig ilyen ellátásban lenne része.

Montvai Zsolt, az egyesület elnöke elmondta, az akcióval semmi más céljuk nem volt, minthogy egy kicsit örömöt okozzanak a villamoson utazók számára, és ha ez sikerült, akkor már elégedettek lehetnek. Az egyesület tagjai korábban is rendeztek már flashmobokat – magyarul villámcsődületet, amikor látszólag idegen emberek a világ egy adott pontján találkoznak egy előre megbeszélt időben, és mintegy varázsütése valami váratlan cselekedetbe fognak, mondjuk táncra perdülnek, vagy könyvet kezdenek olvasni –, azokkal is az volt a céljuk, hogy egy kis változatosságot csempésszenek a hétköznapokba.

Az egyesület célja a városlakók komfortérzetének és Miskolc megítélésének javítása, ezért szervezik akcióikat. Pénteken reggel, amikor a fagyos ködben mindenki fázósan húzta össze magán a nagykabátját, hogy a közelgő telet még egy kis időre kizárja, különösen jól esett a forró ébresztő ital. Három villamoson összesen 500 adag kávét és jó pár doboz aprósüteményt osztottak szét az aktivisták.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!