Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.09. 16:26

Egy hét a szociális munkáról

Miskolc - Az egyedülálló kezdeményezés a szociális területen dolgozó szervezetek összefogásával valósul meg.

Miskolc - Az egyedülálló kezdeményezés a szociális területen dolgozó szervezetek összefogásával valósul meg.

A Szociális Munka Hetét - a Szociális Munka Napjához kapcsolódóan - idén november 7. és 11. között rendezik meg Miskolcon. Az országban egyedülálló kezdeményezés a szociális területen dolgozó önkormányzati, egyházi, és civil szervezetek összefogásával valósul meg évek óta. A program nyitórendezvényét az Avasi Gimnázium Színháztermében tartották. Köszöntőt mondott dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. A rendezvényt Kiss Gábor, a Polgármesteri Hivatal Humán Főosztály főosztályvezetője nyitotta meg. Az első előadást dr. Andráczi-Tóth Veronika, a NEFMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának vezetője tartotta.

Sport és Nyílt nap

Családsegítés – „Vissza a jövőbe” - Szakmafejlesztési kísérletek címmel Földessy Judit, a Miskolci Családsegítő Központ igazgatója folytatta a sort, majd Telek Ervin – a salgótarjáni Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ vezetője következett A pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátás dilemmái című előadásával.

Kedden sportnappal folytatódott a program, melyen a miskolci tagintézmények mérhették össze felkészültségüket. Valamennyi miskolci szociális és gyermekvédelmi intézmény kinyitotta kapuit az érdeklődők előtt szerdán, akik „Szocio-túrán” vehettek részt.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!