Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.15. 16:46

Egy kifli áráért drosztolhatnak a taxisok

Miskolc - Az előterjesztésben 100 forint szerepel, de csak 30-ra emelik a miskolci drosztdíjat.

Miskolc - Az előterjesztésben 100 forint szerepel, de csak 30-ra emelik a miskolci drosztdíjat.

Ezt a tájékoztatást adta Dobos Tímea városházi szóvivő az Észak-Magyarországnak, mikor a közel 400 százalékos drosztdíjemelésről kérdeztük. Végül kiderült, a 400 százalék közel sem lesz annyi, sőt – ahogy a szóvivő fogalmazott – egy kifli áráért várakozhatnak naponta a taxisok Miskolcon.

Dobos Tímeát arról is kérdeztük, hogy lett 30 forint a 100-ból, hiszen a közterületek használatáról szóló – egyébként az októberi testületi ülésen elfogadott, de a novemberin már módosításra benyújtott – rendeletben is az utóbbi összeg szerepel. Mint elmondta: a csökkentésről kedden döntöttek, és ez már így kerül a testület elé. A szóvivő arról is beszélt, hogy a taxisok 14 éve fizetnek napi 27 forint drosztdíjat. Más városokban jóval többe kerül a várakozóhely – fogalmazott.

Göncfalvi János, a Nonstop Taxi Kft. ügyvezetője elmondta, ők utólag hallottak a drosztdíj emelésről, még az októberi döntésről, amely 100 forintról szólt. Azt is elmondta: az önkormányzattól ígéretet kaptak arra, hogy ezt az összeget csökkentik majd. Ezért örült is a keddi hírnek, hogy 70 forinttal kevesebb lesz a drosztdíj. Árat emelni ugyanis már nem tudnak, hiszen a folyamatosan emelkedő üzemanyagárak miatt ezt pár hette már megtették. Emiatt érezhető is a forgalomvisszaesés, így a piac további emelést már nem bír el – fogalmazott. Göncfalvi János azt is elmondta: megértik az önkormányzatot, hogy kell a pénz, de a 100 forintos díj magas, reméli a csökkentett összeget fogadják el a képviselők.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!