Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.04. 11:53

Engedély nélküli favágók

Tiszaújváros - Két nap alatt hét fatolvajt fogtak a tiszaújvárosi rendőrök. A bíróság az elkövetőkkel szemben négy nap elzárást szabott ki.

Tiszaújváros - Két nap alatt hét fatolvajt fogtak a tiszaújvárosi rendőrök. A bíróság az elkövetőkkel szemben négy nap elzárást szabott ki.

Az elmúlt hétvégén a Szakáld és Hejőszalonta közötti útszakaszon a vasúti sínpálya melletti erdősávnál egy szabadidős tiszaújvárosi rendőr tetten ért három férfit, amint fát tulajdonítottak el. Az erősítés megérkezéséig visszatartotta az elkövetőket. A kivágott fa elszállításához a férfiak egy kerékpárt akartak használni, amire már fel volt pakolva kb. 100 kg akác, illetve nyárfa. A *favágók* elismerték a lopás tényét, a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett mindhármukkal szemben. Az eszközül használt baltát a hatóság lefoglalta, a kivágott fa az önkormányzat udvarán került elhelyezésre, a terület tulajdonosa pedig értesítve lett a történtekről.

Másnap a Tiszaújváros-Szederkényi gáttól érkezett bejelentés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, miszerint a gátoldalban többen is fát vágnak. A helyszínre érkező járőrök négy férfit értek tetten, amint éppen fát fűrészelnek. A kitermelésre engedéllyel nem rendelkeztek a *favágók*, ezért mindannyiukat a rendőrök a előállították. A szabálysértési eljárás során az elkövetés eszközét és a kivágott fát a hatóság lefoglalta.

A tiszaújvárosi rendőrök folyamatosan figyelemmel kísérik a hasonló cselekményeket és mindent megtesz annak érdekében, hogy a tulajdon elleni szabálysértések visszaszoruljanak az illetékességi területen. Ennek a legmegfelelőbb eszköze az aktív és hatékony szolgálatellátás. A szabálysértők elfogása a fenti esetekben is az egyenruhások éberségének köszönhető, mivel mindkét esetben megszakították az elkövetők cselekményét. A falopások visszaszorítása különösen kiemelt cél, amit jól mutat az is, hogy a tolvajok sikeres elfogásában egy szolgálaton kívüli kolléga is segítséget nyújtott.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!