Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.10. 12:50

Hiába kanyargott a sor, bezárták

Encs - Szegényebb lett a vidék, a megyében hat Émász ügyfélszolgálati iroda szűnt meg.

Encs - Szegényebb lett a vidék, a megyében hat Émász ügyfélszolgálati iroda szűnt meg.

Csalódottan vették tudomásul az Encsen és környékén élők, hogy a város Émász ügyfélszolgálati irodáját október elején bezárták – írja az Encsi Hírek. Most, akinek valamilyen elintézendő dolga akad az áramszolgáltatónál, ki kell vennie egy nap szabadságot, és el kell utaznia Miskolcra vagy Sárospatakra, mert legközelebb itt talál ügyfélszolgálati irodát. Az encsiek eddig sem voltak elégedettek, mert a településen működő irodának nem volt váróterme, úgyhogy a szabad ég alatt kellett várakozniuk. De most még ennél is rosszabbul jártak, hiszen 60-70 kilométert kell utazniuk nem kevés pénzért a legközelebbi ügyfélszolgálati irodáig. A helyiek szerint az encsi iroda kihasznált volt, hiszen a nyitva tartási idő alatt mindig kanyargott előtte a sor.

Csökkent a forgalom

Megkérdeztük az Elmü-Émász Társaságcsoport kommunikációs igazgatójától, mi az oka az iroda bezárásának. Boross Norbert az Észak-Magyarországnak elmondta: folyamatosan figyelik ügyfélszolgálati irodáik forgalmát, és az adatok függvényében van, ahol bezárnak, de van, ahol új irodát nyitnak. Mivel Encsen lecsökkent a forgalom, így megszüntették az ügyfélszolgálatot. Hozzátette: erre a törvény is lehetőséget biztosít számukra, kirendeltséget ugyanis megyeközpontokban, régióközpontokban kell fenntartaniuk, valamint ott, ahol legalább 100 ezer ember intézi ügyeit. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: ma már nem muszáj az ügyeket személyesen intézni, hiszen az interneten keresztül, e-mailben, sms-ben vagy levélben is jelezhetik az ügyfelek problémájukat az Émász-nak.

Az ügyfélszolgálati fiókirodák összevonásáról egyébként az áramszolgáltató honlapján is értesülhetünk. Ezek szerint a megyében Abaújszántón, Cigándon, Encsen, Mezőcsáton, Szikszón és Tokajban szűntek meg a kirendeltségek.

Kapcsolat

Az Émász elérhetőségei: 

Honlap: www.emasz.hu (ügyintézés a Bejelentések/általános bejelentések menüpont alatt)

Telefon: 06-40-28-28-28

Postacím: 3501 Miskolc, Pf. 195.

Fax: 06-1/238-38-48

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!