Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.10. 13:28

Hidegebbre fordul az idő, reggelente fagy!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Csütörtök délután derült lesz az ég, tartós napsütés várható. Az élénk északi, északkeleti szél csak éjszakára mérséklődik. Hajnalban gyenge fagy várható.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Csütörtök délután derült lesz az ég, tartós napsütés várható. Az élénk északi, északkeleti szél csak éjszakára mérséklődik. Hajnalban gyenge fagy várható.Pénteken derült, száraz, de hideg idő lesz. Élénk, néha erősebb, keleties szél fúj. Említést érdemlő csapadék továbbra sem hullik. Éjszaka is nyugodt csillagfényes, de fagyos idő várható, köd viszont nem valószínű. A jellemző hőmérséklet: délután 7, reggel -1 fok körül alakul.

Legalább egy hétig hideg idő valószínű reggelenként mérsékelt faggyal és délután is csak kb. 7 fokkal. Számottevő eső továbbra sem várható, de hétfőtől ismét megjelennek a ködfoltok.

Közlekedési meteorológia

A következő napokban hajnaltól délelõttig fagyos lesz a levegő. Néhány nap alatt az utak felületének hőmérséklete is 0 fok alá süllyed. Előfordulhatnak helyek, ahol előző nap víz került az útra. Ez pedig reggel jégpályát jelent.

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: Jelentősen visszaesett péntekre a nappali maximum hõmérséklet, de tisztább levegõ érkezett hazánkba. A fel- illetve megfázások elkerülése érdekében érdemes elővenni azoknak is a télikabátot, akik eddig halogatták ezt. A lehűlést okozó hidegfront élettani hatása már nem lesz erőteljes, a tiszta, friss levegő, illetve a napsütés kifejezetten jó hatással van az általános közérzetre. Fizikai és lelki egészségük megőrzése érdekében a hideg idő ellenére próbáljanak naponta egy fél órát a szabadban tölteni.

Forrás: www.eumet.hu

 

Várható időjárás megyénk városaiban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!