Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.19. 14:36

Jegyzet: Papírgyártás

<em>"Politikai kultúránk szerves része lett minden szinten a feljelentésgyártás. Ma már mi sem természetesebb, minthogy a hatalmon lévők feltárják elődeik tévedéseit. Természetes folyamat, amely siker esetén többszörös haszonnal kecsegtet. Hiszen, ha a vádak bebizonyosodnak, tisztán, jogi úton megsemmisíthetik politikai ellenfeleiket. Így történt ez Miskolcon is, már, ami a feljelentéseket illeti. A korábbi vezetés bűnlajstromát számokban határozták meg, összesen 74-ben"</em><strong>.</strong> -<strong>&nbsp;Szántó Rita jegyzete

"Politikai kultúránk szerves része lett minden szinten a feljelentésgyártás. Ma már mi sem természetesebb, minthogy a hatalmon lévők feltárják elődeik tévedéseit. Természetes folyamat, amely siker esetén többszörös haszonnal kecsegtet. Hiszen, ha a vádak bebizonyosodnak, tisztán, jogi úton megsemmisíthetik politikai ellenfeleiket. Így történt ez Miskolcon is, már, ami a feljelentéseket illeti. A korábbi vezetés bűnlajstromát számokban határozták meg, összesen 74-ben". - Szántó Rita jegyzeteCsaknem nyolc hónap elteltével már jogos a közvélemény kíváncsiskodása. Ilyentájt már szeretnénk tudni, hogy ebből a feljelentés halomból mennyi az, ami megállja a helyét. Megalapozottak voltak-e a vádak, vagy csak vaktában lövöldöztek. Nemcsak mi, de az új városvezetés is szeretné már maga mögött tudni ezt az ügyet. Az érdeklődés korántsem öncélú. Ha nem tették volna meg a gyanúsnak tetsző ügyekben az eljárást, akár bünrészesekké is válhatnak. Ám a jelenlegi helyzetben ennél többről lehet szó. Soha jobbkor nem jönne, ha már feketén-fehéren, jogi formában láthatnánk – ha vannak – a múlt tévedéseit.

Ám az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek. Ilyenkor aztán mindannyiunkban felmerül a kétely, az ügyek ennyire bonyolultak, vagy nincsenek, vagy ennek ez a rendes menete.

- Szántó Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!