Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.08. 13:48

Jön a hideg!

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nézze meg, milyen időre számíthat megyénkben az elkövetkező napokban.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nézze meg, milyen időre számíthat megyénkben az elkövetkező napokban.

Szerdán délelőtt szűrt napsütéses, párás, foltokban szürke, ködös, délután túlnyomórészt derült lesz az ég, de egy vékony felhőréteg időnként erősebben szűrheti a napsütést. Eső nem esik. Gyenge, változó irányú légmozgás mellett, mintegy 2 fokkal még melegebb várható az évszaknak megfelelőnél. A jellemző hőmérséklet: délután 14, reggel 3, a fagyzugokban -1 fok körül alakul.

Csütörtökön még viszonylag enyhe, derengő, reggel párás, ködfoltos, napközben derült, de foltokban tartósabban ködfelhős idő várható.

Péntektől legalább jövő hét szerdáig számottevő eső nélküli, de az eddigieknél jóval hidegebb idő valószínű reggelenként mérsékelt faggyal és délután is több fokkal 10 fok alatti hőmérsékletekkel. Időről-időre élénk északi, északkeleti szél támad. Hatására várhatóan csökken a légszennyezettség.

Közlekedési meteorológia

Ködben minden távolabb látszik a valóságosnál. (Ha egyáltalán látszik.) A levegőben lebegő apró vízcseppek fénytörése okozza a jelenséget. Előzésnél, kikerülésnél ezt is figyelembe kell venni.

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: Szerdán is enyhe, nyugodt, hajnalban sokfelé párás, ködfoltos idõ lesz. A szél jellemzõen gyenge marad, így nagy valószínûséggel ismét romlanak a légszennyezettségi adatok. A magas páratartalom, illetve a levegõ légszennyezettségének növekedése egyaránt rossz hatással van az asztmás, illetve egyéb krónikus légzõszervi betegségekre. Sajnos az eddig egészséges gyerekeknél is jelentkezhetnek tünetek, éppen ezért fontos, hogy a lehetõségekhez mérten minél kevésbé tegyük ki õket a szennyezett levegõ káros hatásainak.

Forrás: www.eumet.hu

Várható idő megyénk városaiban

MISKOLC  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!