Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.16. 14:59

Késelés egy tiszaújvárosi középiskolában: Még nem tudni, mi volt az indíték

Tiszaújváros - Egy hetedikes és egy kilencedikes fiúra támadt egy kortársuk, még nem tudni, mi volt az indítéka.

Tiszaújváros - Egy hetedikes és egy kilencedikes fiúra támadt egy kortársuk, még nem tudni, mi volt az indítéka.

Két középiskolás diákot – egy tizenhárom és egy tizenöt éves fiút – sebesített meg késével egy hasonló korú társuk a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Szakképző iskolában szerdán délelőtt. A fiatalabbik gyereket mentőhelikopter szállította a megyei kórház gyermek egészségügyi központjának intenzív osztályára, ahol az állapotfelmérése után azonnal a műtőbe vitték. Értesüléseink szerint a hetedikes fiú állapota stabil, de életveszélyes volt, a gyerek szüleik azonban megtiltották a kórháznak, hogy a fiú állapotáról bővebben nyilatkozzanak. A másik, most kilencedikes fiú a kezén sebesült meg, sérülése nem súlyos.

A középiskola tanulóit délben engedték ki az iskolából, előtt azonban a rendőrök valamennyiük csomagjait átvizsgálta, a vágószerszám után kutatva. A helyszínen szerzett értesüléseink szerint a késelő fiatalt a nyomozók a Köröm felé tartó autóbuszon fogták el, de ezt dr. Gaskó Bertalan, az ügyben eljáró megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője határozottan cáfolta. Mint a szóvivő elmondta, az elkövető beazonosítása jelenleg is zajlik.

Még nem tudni, mi volt az indíték

A bűncselekmény indítékai egyelőre homályosak. A középiskolából távozó diákok elmondták, hogy a súlyosan sérül tizenhárom éves Bence bátyja is a középiskolába jár. A fiú szelíd, „a légynek se tudna ártani”, mondta Frigyes, aki együtt jár vele zeneiskolába. Mint Viki hozzátette, a második óra utáni szünet végén hallották, mi történt. Az iskola félemeletén lévő fiúmosdóban tartózkodott a későbbi támadó, de a többieket nem akarta beengedni. A gyerekek úgy hallották, ennek az volt az oka, hogy „be volt tépve”, vagyis kábítószer hatása alatt állt, mikor azonban a másik két fiú mégis be akart menni a mosdóba, az elkövető késével a Bence nyakába vágott, majd hátba döfte, ezt követően a kezén megsebesítette a másik fiút is. A Bencét ért sérülés szerencsére mind a nyaki artériát, mind a légcsövet elkerülte. Egy másik verzió szerint a támadó nem az iskola tanulója volt, csak táskát lopni érkezett az intézménybe, azonban a két fiú megzavarta. A hatóságok lapzártánkig egyik verziót sem erősítették meg.

Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, korábban az iskola igazgatója – aki a rendkívüli helyzet miatt összehívott tanári értekezletről érkezett – elmondta: fél tíz körül tájékoztatták az iskola dolgozói a fenntartót, hogy az egyik tanulójukat megszúrták. Elmondta még: a gyerekek rendkívül fegyelmezetten viselték a rendőri intézkedést. A történtekről az iskolában csütörtökön osztályfőnöki órán beszélnek majd. Az esemény után pszichológus érkezett a gyerekekhez, hogy segítséget kaphasson az, akinek lelki sérülést okoztak volna a történtek. A helyszínen megjelent Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke is, de nem kommentálta az esetet.

ÉM-SZP


Előzmények:

Tiszaújváros – Két gyereket, egy 13 és egy 14 éves fiút kellett kórházba szállítani szerda délelőtt, mert egy hasonlókorú társuk a középiskola mosdóhelyiségében megszúrta őket Tiszaújvárosban.


Tiszaújváros – A november 16-án délelőtt egy tiszaújvárosi középiskola mosdóhelységében történt késelés körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.


Tiszaújváros, 2011. november 16., szerda (MTI) – Stabil annak a fiúnak az állapota, akit mentőhelikopterrel szállítottak a mentők kórházba, miután megszúrta egy társa szerda délelőtt egy tiszaújvárosi középiskolában – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A Borsod Online információi szerint a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, de ezt a főkapitányság nem erősítette meg.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!