Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.08. 15:57

Megújul a Brigád utca

Miskolc - Lakossági igény volt a rendívül rossz állapotban lévő Brigád utcai útburkolat és járda felújítása.

Miskolc - Lakossági igény volt a rendívül rossz állapotban lévő Brigád utcai útburkolat és járda felújítása.

Kedden átvette a kivitelező a munkaterületet és sok-sok év után megkezdődött a miskolci Győri kapu egyik utcájának, a Brigád utcának a rendbetétele. A beruházás évtizedes gondokat old meg - mondta el dr. Zsiga Marcell alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője (Fidesz-MPSZ).

Évtizedes adósságot törlesztett a város vezetése az utca fejlesztésével, mi tavaly ősszel nemcsak megígértük az utca felújítását, hanem egy év elteltével meg is valósítjuk a lakosok, valamint az utcában levő óvodába gyermekeiket kísérő szülők megelégedésére - mondta el a képviselő. A kátyús, málló burkolatú utat teljesen felújítják, új járda épül, illetve az utca felmarását és az aknafedelek szintbe helyezését követően új aszfaltszőnyeget fektetnek le. A kivitelező két héten belül ígéri a munkálatok befejezését.

A beruházás 7 millió forintjába kerül a városnak.

Útjavításra az idén 145 millió forintot irányzott elő a város. Nagyobb kátyúzásra eddig 60 milliót költöttek, míg folyamatos kátyúzásra eddig elköltött 65 millió forintot fordítottak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!