Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.03. 16:41

November 7-től ismét Diósgyőrig közlekednek az 1-es villamosok

2011. november 7-től az 1-es villamosok az eredeti útvonalukon, a Tiszai pu. – Diósgyőr vá. között közlekednek.

2011. november 7-től az 1-es villamosok az eredeti útvonalukon, a Tiszai pu. – Diósgyőr vá. között közlekednek. A villamosközlekedés Diósgyőrig történő újraindulásával párhuzamosan a 69 VP jelzésű villamospótló járat megszűnik, és a 69-es autóbusz ismét Diósgyőr vá. és Berekalja között jár.

Az 1-es villamosok az alábbi megállóhelyeken állnak meg a Diósgyőri Gimnázium után: LÁEV, Zenta utca, Diósgyőr városrész. A Vince utca megállóhely megszűnik.

Az 1-es villamosok menetrendje a menetrendkönyv 23. oldalán található. Érvényessége a menetrendkönyvben feltüntetettel ellentétben nem november 14-én, hanem november 7-én kezdődik, mivel a tervezettnél egy héttel hamarabb indulhat be a villamosközlekedés Diósgyőrig.

Az 1-es, 1A-s autóbuszok november 7-től nem állnak meg a villamospótló (LÁEV VP., Zenta u. VP) megállókban. A Diósgyőri Gimnázium autóbusz megállóhely Diósgyőr irányába visszakerül az eredeti helyére (a régi Kilián vr. megállóba).

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.


A helyzet változatlan, ami az Újgyőri főtér állapotát illeti. Legalábbis szerdán ugyanazt láttuk, amit kedden.


“Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Zöld Nyíl villamos projekt IV. jármű tenderében az eredményhirdetést követően a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB) jogorvoslati kérelmet nyújtott be három ajánlattevő: a Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. (Skoda), a Solaris Bus & Coach S.A. (Solaris), valamint a Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF)” – áll a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Projekt Igazgatóság csütörtöki közleményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!