Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.14. 18:56

Regionális Innovációs Díj: A jó ötleteket díjazták

Miskolc - Negyedszer hirdették meg a Regionális Innovációs Díjat.

Miskolc - Negyedszer hirdették meg a Regionális Innovációs Díjat.

A tudomány, az innováció a versenyképesség és alkalmazkodás eszköze. Stabil fejlődési pályára is csak az a régió tud állni, amelyben megfelelő szerepet kap az innovatív ötletek megvalósításához szükséges kitartás. Ezt szem előtt tartva hirdette meg idén is az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és a NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Tanács a Regionális Innovációs Díj elnyerésére kiírt pályázatát. A díj olyan fejlesztő munka, valaint kimagasló gazdasági teljesítmény elismerése, amely termék-, technológiai-, szolgáltatás- vagy informatikai rendszerfejlesztést valósított meg. A felhívásra 10 pályázat érkezett a régióból – jelezte dr. Nyíry Attila, a NORRIA ügyvezető igazgatója a hétfői díjátadón. Mint mondta, nagyon fontos az innovációs teljesítmények elismerése, hiszen példaként és mintaként állíthatók a gazdaság többi szereplője számára. Ez a díj már hagyománnak tekinthető és reméli, hogy a jövőben is lesz lehetőség, lesz kinek átadni.

Felkarolják, gondozzák

Prof. dr. Patkó Gyula, a regionális innovációs tanács elnöke is hangsúlyozta az innováció szerepét, hiszen a válságnak egyszer vége lesz, és azok a cégek, amelyek innovatívak, a válság után megerősödnek, virágozni fognak. Ezért is fontos feladata a tanácsnak az innováció felkarolása, gondozása.

– Idén negyedszer írtuk ki a pályázatot, de minden évben rácsodálkozom arra, hogy ebben a régióban milyen sok új gondolat van. Sokan mondják, hogy a jó ötletek megvalósításához sok pénz kell, de én úgy gondolom, hogy a jó gondolat hozza a megvalósításhoz az eszközöket – tette hozzá.

Dr. Siposs István, a Magyar Innovációs Szövetség Észak-magyarországi Regionális Képviseletének igazgatója szerint napjainkban sem a társadalom, sem a gazdaság nem nevezhető innovációbarátnak. Éppen ezért is örvendetes, hogy ilyen körülmények között is tudnak a cégek fejleszteni, innovatívnak lenni.

A díjazottak

Innovációs Díjat és elismerő oklevelet kapott:  

– Fireplace Kft. (Kistokaj) – Csökkentett finompor-kibocsátású katalizátoros kandallókályha-család fejlesztése

– FUX Zrt. (Miskolc) – ALKOR: alacsony koronasugárzású sodronyok

– TRIGON Electronika Kft. (Salgótarján) és a Miskolci Egyetem Gép- és terméktervezési Tanszéke – Tengelykapcsoló-aktuátor mérőpad tervezése és legyártása

 

Az innovációs tanács különdíjában részesült:

– fps webügynökség Kft. (Miskolc) – FERACOTTA 4.0 framework és CMS rendszer Internetes és Intranetes változata

– Szépkorúak Háza Nonprofit Kft. (Miskolc) – Innovatív megoldások az idősgondozásban

 

Elismerő Oklevelet kapott:

– ADMATIS Kft. (Miskolc) – Költséghatékony alakos fémhab termék előállítási technológia

– ENIN Környezetipari Klaszter Kft. (Miskolc) – A hulladék környezetkímélő hasznosítása elgázosítással

– Hagyó Kft. (Miskolc) – HAGYÓSPIRIT 100 Professzionális házi pálinkafőző berendezés, valamint univerzális hűtő-fűtő erjesztő-tároló rendszer

– Nádasdi Elektro Biztonságtechnikai Kft. (Salgótarján) – Rádiófrekvenciás távfelügyeleti adatátvitelt biztosító rendszer.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!