Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.15. 15:25

Téli tárlat csak a téli szünet után

Miskolc - A megszokottnál később, január 22-én nyílik a Miskolci Galéria kétévente megrendezendő hagyományos kiállítása, a Téli tárlat.

Miskolc - A megszokottnál később, január 22-én nyílik a Miskolci Galéria kétévente megrendezendő hagyományos kiállítása, a Téli tárlat.Az okot a gazdasági kényszer szülte, december 10-étől január közepéig ugyanis bezárják a Rákóczi-házat, a fűtés csökkentésével komoly összeget tudnak megtakarítani. (A galéria két másik épülete, a Feledy-ház és a Petró-ház egy ideje hasonló okokból kulcsos házként működik.)

Bán András, a Miskolci Galéria igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján kifejtette, a lépéssel végülis jól járt a Téli tárlat. Többek között azért, mert a kitolt határidővel a rekordmennyiségű pályázati mű érkezett: 128 művész 282 alkotást adott be, ebből 95 művész 166 műve látható majd a kiállításon. Az elhangzottakra visszatérünk.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!