Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.03. 16:13

TETTHELY – a törvény nevében

Miskolc - A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a 2011/12-es tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amely nem pusztán az intézmény alapításának kerek évfordulója, hanem a Miskolcon végzett jogászgenerációk közös ünnepe is egyben.

Miskolc - A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a 2011/12-es tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amely nem pusztán az intézmény alapításának kerek évfordulója, hanem a Miskolcon végzett jogászgenerációk közös ünnepe is egyben. E jeles jubileumnak számos rendezvénnyel állít emléket a kar, amelynek a 2011. november 4-én megrendezésre kerülő „Tetthely – a törvény nevében” című, elsősorban középiskolás diákokat célzó szakmai nap is a részét képezi. A program elsődleges célja, hogy bemutassa a jogászi, az igazgatási és a rendészeti tevékenység sokoldalúságát. A nyílt szakmai nap olyan programelemeket tartalmaz, amely a diákok és érdeklődők számára - részben játékos formában, részben interaktív módon, sajátélményű tapasztalatok útján – lehetővé teszik, hogy maguk is meggyőződhessenek a jogászi, illetve az igazgatási hivatás izgalmas, sokszínű, ugyanakkor felelősségteljes voltáról.

A program iránt érdeklődők részesei lehetnek a helyszínelés folyamatának, megismerhetik a bizonyítékok beszerzésének menetét és a büntető eljáráson belüli jelentőségét, a bírósági tárgyalás szereplőinek funkcióját csakúgy, mint a pártfogó felügyelők vagy a büntetés-végrehajtásban dolgozók feladatait. Az élmények mellett a rendezvény résztvevői értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!