Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.12.22. 15:21

"Csúszós pályán" versenyeztek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az idén újra meghirdette a "Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedőjét csúszós pályán".

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az idén újra meghirdette a "Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedőjét csúszós pályán". A vetélkedőre, az egész napos eső ellenére 2011. december 17-én,szombaton került sor a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzőbázisán. A résztvevő 20 fő a boon.hu internetes portálon közzétett felhívásrajelentkezettek (kettő női, még 18 férfi) indultak a megmérettetésen. Eredmények: 3. helyezést Szűcs László, 2. helyezést Szűcs Gábor ért el,míg elsőként Borsos István lett díjazva. Az elismeréseket Lasztóczi Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-ZemplénMegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályvezetője adta át a díjazottaknak.

Információs háttér:

A program fő célkitűzése volt, tovább fejleszteni a helyes közlekedési kultúrát, valamint a megszerzett tudást és tapasztalatot a részt vevőkhasznosítani tudják a mindennapok során, amely a preventív munka hatékonyságának további javítását szolgálja. A versenyzők részére az ügyességi pálya teljesítése kihívásnak minősült, hiszen a feladat teljesítése a téli vezetési körülmények közepette történik. A szervezőkigyekeztek *biztosítani* a ködöt, a rossz látási viszonyokat és a csúszós útburkolatot, az időjárás pedig az esővel *segítette* averseny körülményeit.A tapasztalatok szerint a személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az ősziés téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. Ennek az is oka, hogy a járművezetők többsége nemrendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben. A legtöbb esetben a megijednek,bepánikolnak, pedig egyszerű technikai fogások segítségével a sofőr ura maradhat gépjárművének.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!