Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.03.23. 15:52

Az avasiak láthatják, de még nem használhatják

<span style="color: black; font-family: Tahoma; font-size: x-small;"> </span><span style="color: black; font-family: Tahoma;">Miskolc -&nbsp;Egészségház: úgy volt, hogy februárban átadják, de mégsem. Talán majd április végén.

Miskolc - Egészségház: úgy volt, hogy februárban átadják, de mégsem. Talán majd április végén.A Szentgyörgy utcai egészségházról tavaly decemberben azt írtuk: átadták. Igaz, az ünnepélyes átadáson csak az üres épületet mutatták be a sajtónak, de azt elmondták, februárra az orvosok is beköltöznek, megkezdődik a rendelés. Nem így történt. Sőt, azon szakorvosok sincsenek még kijelölve, akiket majd a MISEK Kft. - a februári testületi ülésen elfogadott szerződés értelmében - ad az egészségháznak. Ezt dr. Kovács Lászlótól, az egészségügyi bizottság elnökétől tudjuk.

De nem ezért késik az egészségház megnyitása. Hanem miért is? "A műszaki átadás-átvételi eljárás 2011. december 23-án (a szerződéses határidőhöz képest mindösszesen 7 nappal később) történt meg. A használatba vételi eljárás ezt követően kezdődhetett meg. Tekintettel arra, hogy egészségügyi intézményről van szó, az eljárás több hónapot vesz igénybe. A szakhatósági engedélyek beszerzése megtörtént, az engedélyező hatóságtól kapott információ szerint a használatba vételi engedély március végéig megtörténik. Az egészségház az üzemeltetést ellátó orvosok, védőnők, átköltözését követően, előreláthatólag április végén nyithat" - válaszolta lapunknak Dobos Tímea városházi szóvivő.

De úgy tűnik, más gondok is vannak az avasi egészségház körül. Egyik olvasónk jelezte - és a márciusi közgyűlési ülésen is téma volt -, hogy még meg sem nyitották a rendelőket, az épületen már omlik a rézsű, és egyéb kivitelezési gondok is láthatók. A szóvivő erre így reaágált: "A kivitelező a szerződés teljesítésétől számított 36 hónapra terjedő jótállási kötelezettséget vállalt. Amennyiben bármilyen kivitelezési hiányosságra fény derül, az üzemeltető jelzése alapján azt a kivitelező köteles haladéktalanul kijavítani. Jelenleg ilyenről nincs tudomásunk." ÉM-NSZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!