Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.10.04. 16:28

Azért működik, mert egyszerű

Miskolc - Demeter Csaba, miskolci tetováló művész tervezte az "alternatív" Miskolc logót.

Miskolc - Demeter Csaba, miskolci tetováló művész tervezte az "alternatív" Miskolc logót.

- Azért terveztem a logót, hogy a város megítélése más legyen, de ez nem rólam szól, hanem Miskolcról, csak véletlenül lett belőle mozgalom - nyilatkozta lapunk érdeklődésére Demeter Csaba tetoválóművész, az "alternatív" Miskolc logó megálmodója. - Az Avasi Kilátó a mániám. A kilátót egy olyan kihasználatlan és felhasználatlan épületnek és jelképnek tartok, ami kicsiben lehetne olyan mint az Eiffel-torony, vagy éppen a környéke hasonlóan megtelhetne élettel, mint a Central park.

Ragasztottak

De, hogy miért csak "MC" és nem Miskolc felirat van a logóban? Azért, mert a város neve le van védve, és az esetleges bonyodalmak miatt kerülte Csaba a város nevének teljes leírását. Maga az alapötlet new yorki, hiszen a világszerte ismert logó lett miskolcivá egyszerűsítve, csak a szív helyére a kilátó került.

- Azért működik ez a logó, mert egyszerű - mondta a tetováló művész, aki minden olyan barátjának, ismerősének adott egy-egy matricát, akik elmentek a városból. Ők pedig ragasztottak és ragasztanak. Autóra, buszra, bringára New Yorktól Londonig és persze Budapesttől Dubai-ig.

- A lényeg éppen az, hogy Miskolcban gondolkodjunk és ne menjünk a világ végére szerencsét próbálni. - tette hozzá Demeter Csaba.

ÉM-JLI


Miskolc - Ünnepélyes keretek között mutatta be nemrégiben dr. Kriza Ákos miskolci polgármester a város új logóját, amellyel a városvezetői szándék szerint márkaépítés is jár: az új arculat az első lépés ahhoz, hogy a városról élő kép pozitív, jó irányba mozduljon.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!