Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.10.04. 15:57

Borok és sör a belvárosban

Miskolc - Gazdag programokkal várja az érdeklődőket a hét végén a belváros, a rendezvények részleteit tegnap sajtótájékoztatón ismertették a miskolci városházán. A Borkert elnevezésű borfesztivál már pénteken elkezdődik.

Miskolc - Gazdag programokkal várja az érdeklődőket a hét végén a belváros, a rendezvények részleteit tegnap sajtótájékoztatón ismertették a miskolci városházán. A Borkert elnevezésű borfesztivál már pénteken elkezdődik. A roadshow-szerű rendezvény már az ország több helyszínére eljutott, most Miskolc a soros, mondta Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Kulturális Szövetség igazgatója. Hozzáfűzte, a program jól illeszkedik a korábbi, miskolci kezdeményezéshez, a tavaszi Avasi borangoláshoz és borversenyhez.

A Borkert szervezői – az Agromarketing Centrum – bíznak benne, hogy mozgalmassá teszik a belvárost.

Kiss Gábor, a város alpolgármestere arról beszélt, hogy a rendezvény nagyon is beleillik az „élhető város” koncepcióba, úgy érzi, az elmúlt hetek programjaival – CineFest, Sörfesztivál – sikerült megtalálni az irányt, amelyett a város lakói szeretnek.

A rendezvényen jelen voltak a Borkert szervezői is, akik elmondták, bár két napos szokott lenni a rendezvényük, de ők vasárnap is maradnak, így a Miskolczi Vásáron is jelen lesznek.

Ez utóbbi rendezvény kapcsán Némedi Varga Zoltán hangsúlyozta újra lesz Régiségvásár, a Magyar Portékák Vására, Miskolczi Lacikonyha, KrePP Művészpiac, és megkóstolható a Miskolczi Ínyenc Kolbász is, amely tradicionális recept alapján készül.

Arról már Tánczos Tamás, a Miskolci Kulturális Központ igazgatója számolt be, hogy a Szinva terasz vasárnap délután sörös szezonbúcsúztatóra várja a sör szerelmeseit. Ennek része a délután 3 órakor kezdődő Bányai unplugged koncert is. ÉM-HM

Nemzeti gyásznapon?

Kérdeztük, miért rendez a város borfesztivált október 6-án, a nemzeti gyásznapon. Némedi Varga Zoltán hangsúlyozta, bennük is felvetődött a kérdés, de mivel egy roadshow részéről van szó, nem sikerült más időpontot találniuk. Végül úgy oldották meg, hogy az ünnepség délelőtt lesz, a fesztivál pedig csak délután nyílik.

 

A Borkert programjából

Helyszín: Városház tér

A rendezvény egyik alappillére a borkóstoló zóna, ahol a látogatók öt féle bort kóstolhatnak, a rendezvényen kitelepülő borászatok kínálatából. A színpadon (naponta két alkalommal) látható borkóstoló show

Programok

A nap folyamán két vezetett borelőadás: pénteken (15:00 és 19:00) és szombaton (15:00 és 18:30).

október 5., péntek

19:00 – Vezetett borkóstoló sztárvendégekkel: Keresztes Ildikó és Abaházi Csaba

20:00 – Abaházi Group koncert, sztárvendég: Keresztes Ildikó

október 6. szombat

20:30 – Colorstar koncert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!