Borsod-Abaúj-Zemplén

2013.04.04. 17:44

Nemzetközi Comenius találkozó a Földesben

Miskolc - Nemzetközi projekttalálkozót tartanak a Földes Ferenc Gimnáziumban április 8 és 11. között, melyen öt ország tanárai és diákjai vesznek részt Csehországból (Plzen), Franciaországból (Orléans), Lengyelországból (Krakkó), Németországból (Münster) és Törökországból (Isztambul).

Miskolc - Nemzetközi projekttalálkozót tartanak a Földes Ferenc Gimnáziumban április 8 és 11. között, melyen öt ország tanárai és diákjai vesznek részt Csehországból (Plzen), Franciaországból (Orléans), Lengyelországból (Krakkó), Németországból (Münster) és Törökországból (Isztambul).A Tempus Közalapítvány és a német DBU (Környezetvédelmi Minisztérium) által támogatott projektben nemzetközi iskolai csoportok dolgoznak környezetvédelmi témákon két éven keresztül. Témáik közé tartozik a víztisztítás és szennyvízfeldolgozás kérdése, az egyre növekvő hulladék, szemét problémája.

Foglalkoznak mezőgazdasági kérdésekkel, nanotechnológiával és a közlekedés problémájával is. Negyedévente találkoznak a diákok, hogy a különböző országokban tevékenykedő tanulói csoportok kicserélhessék és megbeszélhessék tapasztalataikat és egy-egy fő témára koncentrálhassanak, a soros találkozó lesz most Miskolcon.

A miskolci projekttalálkozó fő témái a mezőgazdaság és a nanotechnológia lesz.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!