Budapest hírei

2011.02.27. 12:33

Ismét kirakatban a kultúra

<p>Budapest - A 31 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál, Liszt200, EU soros elnökség - ezekben a témakörökben hirdette meg a kreatív kirakatpályázatot a Budapesti Tavaszi Fesztivál főtámogatója, az OTP Bank.</p>

Tavaly rendezték meg először a versenyt, idén ötvennégy pályamunka érkezett, az előzsűrizésen harminckét művet választottak ki, ezeket március 8-a és április 2-a között állítják majd ki budapesti pénzintézetek kirakataiban.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a főtámogató idén ismét közös művészeti pályázatot hirdetett bankfiókok kirakatának berendezésére. A Kreatív Kirakatot tavaly hirdették meg először, fiatal művészeti és építészeti csoportok, lakberendezők, valamint dekoratőrök mutatták be alkotásaikat huszonöt kirakatban. A tehetségek az idén ismét megmérettetik magukat, műveik harminckét bankfiókban lesznek kiállítva a 31 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál, Liszt200 és az EU soros elnökség témakörökben.

Ötvennégy pályamunka érkezett

A Kreatív Kirakat pályázat felhívására összesen ötvennégy pályamunka érkezett, amelyeknek előzsűrizését a fesztivál szervezői végezték. A kiválasztott harminckét mű március 8. és április 2. között az egyes bankfiókok kirakatain kívül a www.btf.hu/ kirakat oldalon is megtekinthető. A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői a fesztivál záróeseményén ünnepélyes keretek között jelentik be, hogy a szakmai zsűri kinek a pályamunkáját ítélte a legjobbnak. A 100 ezer forint jutalommal járó Kritikusok díja mellett a Bank felajánlott egy 100 ezer forint jutalommal járó Közönségdíjat, így március 14. és április 2. között interneten a http://www.btf.hu/kirakat/ oldalon, illetve SMS-ben bárki szavazhat az általa különlegesnek, legkreatívabbnak ítélt alkotásra.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!