Budapest hírei

2011.06.09. 18:20

Kettős buszteszt a BKV-nál

<p>A győri Kravtex a Credo Citadell-család két továbbfejlesztett autóbuszát adja át öt napos megmérettetésre a BKV-nak. A Citadell 12-es szóló autóbusz a 22-es, míg a Citadell 19-es csuklós változat a 32-es vonalon teljesít szolgálatot a fővárosban 2011. június 6. és 10. között.</p> <div class="mcePaste" style="width: 1px;height: 1px;overflow: hidden"> <p style="margin-bottom: 0cm"><span style="color: #000000"><strong>A győri Kravtex a Credo&nbsp;Citadell-család két továbbfejlesztett autóbuszát adja át öt napos megmérettetésre a BKV-nak. A Citadell 12-es szóló autóbusz a 22-es, míg a Citadell 19-es csuklós változat a 32-es vonalon teljesít szolgálatot a fővárosban 2011. június 6. és 10. között. </strong></span></p> </div>

Mind a 2009-ben kifejlesztett Citadell 12-es, mind pedig a 2010-ben bemutatkozott Citadell 19-es alacsonypadlós, légkondicionált járművet tesztelte már BKV. Utasai észrevételeit, valamint a társaság üzemeltetési tapasztalatait megosztotta gyártóval, aki a visszajelzéseket figyelembe véve fejlesztette tovább az autóbuszokat. Az esztétikai és funkcionális újítások mellett azóta a műszaki tartalom is frissült: mindkét járműben a Fiat környezetbarát, korszerű, az Euro-5-ös normánál is szigorúbb EEV szabványt teljesítő FPT dízelmotorja dorombol, futóművük a buszgyártásban jól csengő ZF fejlesztése, míg automata váltóikat szintén a ZF, valamint az Allison szállította.

A BKV tesztautóbuszain való utazás ingyenes

Vázszerkezetük, üvegezésük, padlózatuk és más egyéb alkatrészük azonban hazai szakemberek munkáját dicséri. A tesztjárműveken a második ajtónál beépített rámpa segíti a kerekesszékes utasok le és felszállását. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közösen végzik a budapesti buszpark cseréjének előkészítését – a busztesztek ezen munkához is segítséget adnak, amellett, hogy az utasok számára bemutatják a magyar buszgyártás legújabb büszkeségeit. A rendelkezésre álló öt hétköznap kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a BKV meggyőződjön arról, valóban szebbek, kényelmesebbek, megbízhatóbbak lettek-e az új járművek.

Amennyiben az utasok szeretnék összehasonlítani az előző konstrukciókat az új változatokkal, akkor keressék fel a vállalat honlapján a korábbi busztesztek adatlapjait a BKV-ZÓ menüpont alatt a Járműtesztekre kattintva. A tesztautóbuszokon való utazás – mint ahogyan az ilyenkor lenni szokott – ingyenes. Cserébe mindössze az utasak tapasztalatait kérik, hiszen most valóban kézzel foghatóvá válhatnak a vélemények.

A visszajelzéseket a BKV INFO vonalán a 06-1-258-4636-os telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen, illetve online ügyfélszolgálaton tehető meg a BKV honlapján.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!